Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Coletivo Educador Ambiental Regional

Semana da Alimentação Saudável – (ODS 2)

 

Atividade: Incentivo a alimentação saudável

E.M.E.F. Dr. Alípio Alfredo Sperb

A COM-VIDA organizou uma atividade de incentivo ao consumo de alimentos sudáveis na escola durante a Semana da Alimentação Saudável Municipal. Primeiramente foi passado um vídeo para todos os alunos em ambos os turnos com informações importantes sobre os benefícios da alimentação saudável. Novamente as turmas foram visitar a horta sob orientação da COM-VIDA onde puderam observar práticas de um horta sustentável.

Em sala de aula, do pré ao quarto ano, as professoras fizeram refeições saudáveis com seus alunos, mostrando como é possível se alimentar bem sem perder o sabor.

Tendo em vista a consolidação do hábito de alimentação saudável, a partir desta semana não será mais vendido balas, pirulitos, chicletes no bar da escola. Foi montado um cronograma gradual de introdução de alimentos saudáveis. Na primeira semana durante dois dias semanais terá para venda sanduiches naturais, suco natural, mix de frutas além da proibição dos alunos consumirem salgadinhos, balas, chicletes e alimentos semelhantes. O cardápio fez tanto sucesso que já esta sendo servido quatro vezes na semana, deixando então apenas um dia para o consumo de alimentos não saudáveis.

Alunos assistindo a palestra o vídeo introdutório a alimentação saudável.

 

Alunos do terceiro ano se divertindo com sua merenda.

 

Alunos colocando os resíduos orgânicos na composteira da escola.

Deixar uma Resposta

Realização:

Apoio: